Websites voor gratis lettertypes

In jouw huisstijl of logo zit namelijk vast een lettertype dat niet standaard in je Word verschijnt. En je zou het toch graag eens gaan gebruiken in je rapporten die je verstuurt. Of misschien zoek je nog een gratis lettertype om je presentatie mee op te fleuren.

Ik geef je mijn favoriete sites waar je gratis lettertypes kunt downloaden en ook een korte uitleg hoe je ze installeert (en yes, dat is echt heel makkelijk!).

 

www.dafont.com

Op deze website kun je zoeken op soort lettertype, zoals Handgeschreven, Typemachine of Old School. Wil je liever iets ‘normalers’, kijk dan eens bij Basic. Hier kun je onder andere kiezen tussen Serif (met pootjes en streepjes, zoals Times New Roman) of Sans Serif (zonder streepjes, zoals Verdana). Wat superhandig is aan deze site, is dat je tijdens het zoeken, linksboven al wat tekst kunt typen. Zo zie je in de voorvertoning meteen hoe jouw tekst eruitziet in het gratis lettertype!

Gratis Lettertypes Da Font

www.1001freefonts.com

Ook hier staan de lettertypes gesorteerd op soort. Wel met een andere indeling als bij DaFont. Deze website heeft dezelfde functie om je eigen tekst invoeren en als voorbeeld te zien.

Gratis fonts 1001 fonts

Gratis fonts van Google – fonts.google.com

Hier word ik zó gelukkig van! Al deze gratis lettertypes zijn Google-proof (want duh, van Google) en daarmee dus erg gebruiksvriendelijk voor websites. Ook hier kan je een previw van je eigen tekst zien. De website heeft een súper fijne filterfunctie. Én bijna 1.000 verschillende lettertypes! (Ik ben nog steeds enthousiast, hoor je het?) Selecteer al je favoriete fonts en download ze allemaal in 1 keer. Lekker hoor!

Free fonts Google fonts

De boeken van Free Font Index

Ik ben zelf helemaal fan van de boeken van Free Font Index. Onder andere te koop via Bol.com. Niet helemaal gratis, want je moet het boek natuurlijk eerst kopen. Maar ten alle tijden vele malen goedkoper dan het aanschaffen van een betaald lettertype.

Je kunt ook gewoon in je Google zoekbalk ‘free font’ intypen, dan kom je nog veel meer sites en blogs tegen die gratis lettertypes aanbieden. Al kom je wel veel dezelfde lettertypes tegen…

Gratis Lettertypes downloaden

Hoe installeer je een gratis lettertype?

Nadat je het lettertype hebt gedownload, zal je waarschijnlijk eerst het zip-bestand moeten openen. Voor de meeste computers volstaat een dubbelklik en verschijnt de map vanzelf.

Ook voor het installeren is een dubbelklikje nodig. In de map zitten meestal verschillende bestanden. Wat jij nodig hebt is het een ttf-bestand (TrueTypeFont). Dubbelklik op het bestand en je krijgt het lettertype te zien. Afhankelijk of je een PC of Mac hebt, staat er bovenin of onderin een balk met ‘installeer lettertype’. Soms is het nodig om je computer of Word opnieuw op te starten, voordat je het geïnstalleerde lettertype kunt zien.

Lukt het niet? Stuur een mailtje naar hallo@sannevanmil.nl  ik help je graag!

Weet je niet welk lettertype het beste bij jouw bedrijf past? Geef dan hier een gil.